↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓
فرمت فایل: word
(قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات:19
قسمتی
از
متن
فایل
دانلودی:
آشنایی با تصفیه خانه های فاضلاب شهری
تصفیهخانه آب شماره 2 آب مشهد در جنوب شهر مشهد و در کیلومتر 8 جاده قدیم مشهد نیشابور و به فاصله 3 کیلومتری از جاده و در مجاورت بند انحرافی طرق و کارخانه لولهسازی قرار دارد ظرفیت اسمی تصفیهخانه 96000 مترمکعب در شبانهروز معادل 4000مترمکعب درساعت است .آب مورد نیاز از سد طرق در جنوب غربی مشهد و در فاصله حدوداً 10 کیلومتری تصفیهخانه تأمین میگردد . آب بهصورت ثقلی و در مسیر رودخانه به بند انحرافی طرق میرسد و از آنجا به تصفیهخانه پمپاژ میشود .
1-1 :بند انحرافی طرق :
بند انحرافی که از نوع بتنی میباشد وظیفه آن کنترل آب و انتقال آن به مسیرهای کانالهای آبگیری کشاورزان و آبگیری مصارف شرب وتقسیم به میزان مورد درخواست میباشد تاسیسات بندانحرافی شامل : تعدادی دریچه برقی و کانال بتنی جهت هدایت آب به مسیرهای مورد نظراست .یک کانال به منظور بایپاس و تخلیه کامل آب بند انحرافی و یا زمانیکه سیلاب شدید است به منظورجلوگیری از تهنشین شدن گل و لای داخل بند باز و بست میشود . دریچه بعدی مخصوص تنظیم آب ارسالی به سمت کانال آبگیری کشاورزان که در آن مدول تنظیم نصب است میباشد ویک دریچه مخصوص تنظیم آب ارسالی به سمت خط مکش ایستگاه پمپاژ و انتقال به تصفیهخانه میباشد
2-1:ایستگاه پمپاژ طرق
ایستگاه پمپاژ شامل پنج دستگاه الکتروپمپ که قدرت الکتروموتورهای آنkw250 ومارک زیمنس و پمپها تیپ 40 - 250 پمپایران با دبی h/m3 950 میباشد به صورت موازی روی یکخط mm1200 چدن داکتیل نصب شدهاند که درظرفیت کامل چهار دستگاه در حال کار و یکدستگاه رزرو میباشد ، همچنین ایستگاه پمپاژ دارای پست اختصاصی برق با دو دستگاه ترانس به قدرت کلی یک مگاوات است .
2- فرآیند تصفیه آب
تصفیهخانه از نوع پولساتوراست و عملکرد آن از ابتدای ورود آب به تصفیهخانه تا انتهای خروجی یکساعت بهطول میانجامد (درصورتیکه با ظرفیت اسمی کار کند) و شامل مراحل زیر است:
1-2 کلرزنی ابتدائی در ورودی تصفیهخانه (درحوضچه آرامش)
کلرزنی اولیه جهت نابودی موجودات زنده در آب وروذی به تصفیه خانه مورد استفاده قرار می گیردو به فرآیند تصفیه نیز کمک میکند.میزان لازم با توجه به حجم و کیفیت آب ورودی توسط کلریناتورهای گازی و با نظر کارشناسمسئول آزمایشگاه توسط بهره بردار تنظیم و به آب اضافه میشود.
2-2 افزودن مواد شیمیایی و اختلاط سریع با آب (در حوضچه اختلاط سریع)
برای تهنشینی ذرات معلق موجود در آبهای سطحی و زلال سازی از مواد شیمیایی منعقدکننده استفاده میشود که کلرورفریک منعقد کننده اصلی و آبآهک (کمک منعقد کننده وتنظیم کننده PH آب) است و این مواد بر حسب نیاز بعد از رقیقسازی توسط پمپهای تزریق در حوضچه اختلاط سریع (فلاشمیکسر) به آب اضافه میگردد در این حوضچه یکدستگاه همزن برقی برای اختلاط سریع مواد شیمیایی با آب نصب شده است . که درصد تزریق مواد شیمیایی و میزان آن توسط کارشناسمسئول آزمایشگاه تعیین وتوسط بهرهبردار تنظیم می شود .
3-2 اختلاط آرام ، انعقاد و تهنشینی (در حوضچههای پولساتور)
آب بعد از اختلاط با مواد منعقد کننده وارد پولساتورها میشود و مراحل کواگولاسیون (انعقاد ذرات معلق) وفلوکولاسیون (تشکیل ابر لجن) را طی میکند در انجام این مراحل دستگاه وکیوم چمبر (vacum chamder) که با وارد کردن ضربات پیدرپی به آب باعث اختلاط آرام در حوضچه ها میشود بسیار مؤثر است . مازادابر لجن تشکیل شده در اثر اختلاط آرام در حوضچههایی به نام هپرته نشین به طور اتوماتیک در زمانهای معین تخلیه میشودو آب زلال شده نیز از سطح بالای حوضچه ها توسط کانال های جمع آوری به سمت فیلترهای تند شنی هدایت می شود لازم به ذکر است که در مواردی که کیفیت آب ورودی در حد خیلی خوب باشد از طریق مسیر کنارگذر بدون عبور از پلساتورها مستقیماً به فیلترهای شنی هدایت میگردد.
*** متن کامل را می توانید بعد از پرداخت آنلاین ، آنی دانلود نمائید، چون فقط تکه هایی از متن به صورت نمونه در این صفحه درج شده است ***
3008_1568665257_31439_7360_1379.zip0.35 MB |